Bemutatkozás

Mindig úgy gondoltam, hogy nem baj, ha nem vagyok tudós, esetleg mások szemében különcnek tűnhetek, de magammal és munkatársaimmal szemben egy dologból nem engedek: ha nekiállunk másoknak ételt készíteni, minden pillanatban a tökéletességre kell törekedni! A kovász, a tészta folyamatosan változik, hatalmas odafigyelést igényel attól, aki dolgozik vele. Ez elkötelezettség nélkül nem megy.

 

“Szeretném, hogy minél szélesebb körben terjedjen el az a szemlélet, hogy jó alapanyagokból lehet finom ételt készíteni. Legtöbbször ezek nem a távoli vagy legdrágább beszerzési forrásból vannak, hanem a gondos helyi termelőktől. Azt gondolom, az utóbbi években hazánkban gyors léptekkel, jó irányban haladunk az étkezés területén, de ez az út hosszú, rengeteget tudunk egymástól tanulni.”   Szabi

Márkáink

Panificio il Basilico

Kézműves, adalékanyagoktól mentes pékáruk és magyar – olasz ételek

Bomboloni

Belül foszlós, kívül roppanós virágfánkok házi lekvárokkal és szezonális krémekkel tetézve

Piccolo Panino

Friss pékáruban mennyei finomságok elérhetőek, rendelhetőek!

Csapatunk

2012-ben, amikor a Panificio il Basilico-t megalapítottam, mindent egyedül csináltam: segítség nélkül sütöttem, pakoltam ki a kenyereket, pékárukat a piacra és mindent magam adtam el. Nem volt könnyű időszaka az életemnek, valószínűleg ekkor kapcsolódott össze a nevem a „nem alvó pék” kifejezéssel. Minden nehézsége ellenére ez egy hihetetlenül boldog szakasza volt az életemnek!

Jelenleg a Panificio il Basilico három budapesti és egy veresegyházi üzletében, a Fehér úti pékműhelyben, a szentendrei és debreceni pékség-étteremben, tanfolyamainkon, külső helyszíneinken közel száz munkatársammal dolgozunk. Büszkén állítom, hogy a szaktudás mindenkinél elkötelezettséggel társul, így tudunk haladni a közös céljaink felé.

Rólunk írták

Limara
LimaraTóthné Libor Mária
Read More
Szabi fantasztikus ember, a szakma szeretete minden pillanatban sugárzik róla, hihetetlen átéléssel tud beszélni a kovászról, a kenyérről, a sütésről. Az önzetlensége meg egyedülálló, bármit lehet tőle kérdezni, arra őszintén és tiszta szívvel válaszol, nála nincs titok. Mások sikerének ugyanúgy örül, mint a sajátjának. Büszke vagyok rá, hogy többször is sütöttem már vele, és még zsűriztünk is együtt
Zeliska Orsolya
Zeliska OrsolyaPéklány
Read More
Szabi a legjobb szakember, akit ismerek. Végtelen energiájával mindig képes valami újat mutatni, másokat inspirálni, és mindig szívesen adja át a tudását. A pék szakmát a legmagasabb szinten műveli és a kézműves vonalat a gasztronómia élvonalába állította. Örülök, hogy pékcimborák vagyunk.
Fekete Gergő
Fekete GergőArtizán Pékség
Read More
Felnézek Rá, nagy tudása és töretlen lendülete miatt. Igazi profinak tartom és megtisztelve érzem magam amikor időröl időre elismer. Mindig lehet Rá számítani. Többször előfordult már, hogy szükség esetén kisegített egy egy tanáccsal vagy akár egy kölcsön dagasztóval is. Többször is volt szerencsénk együtt dolgozni rendezvényeken, sőt egyszer Szabi pizza napot is tartottunk az Artizánban.
Previous
Next
0
    0
    Kosár
    Üres a kosár