Kovásszal készített kenyerek, adalékanyagmentes pékáruk es családias étterem
Szentendre Pékség, Delikátesz, Étterem
2016-ban egy barátom mutatta meg nekem ezt a varázslatos helyet, amelybe azonnal beleszerettem. Mindig az otthonos helyekben hittem, és itt a Bükkös patak partján, a régi vízimalom helyén ezt megtaláltam.Az épület és a nagy fedett terasz biztosítja a kellemes reggeli, a hangulatos ebéd vagy a meghitt vacsora környezetét.
Éttermünk
Szeretném, hogy nálunk mindenki, minden napszakban megtalálja a kedvenc ízeit és az igazi olasz életérzést, a Dolce Vitát, édes életet.
A pékáruk és pizzák mellett éttermi kínálatunkban is meg szeretném mutatni, hogy a felhasznált alapanyagainkban eltökélten hiszek a termelőtől az asztalig koncepcióban, a legjobb hazai és olasz családi kisvállalkozásoktól szerezzük be alapanyagainkat.
Az ízvilágról, kínálatról, tálalásról határozott elképzeléseimelképzeléseim vannak, ehhez 2020 őszén teljesen átalakítottuk konyhánkat. Megújult konyhánkban várjuk vendégeinket.
Kedves Vendégeim!
Több mint 10 éve dolgozom a gasztronómiában, ebből az első négy évet külföldön töltöttem. Ez a tapasztalat adja az alapját annak a szemléletemnek, hogy az országok konyháit bátran összekapcsoljam a magyar ételekkel, egy izgalmas ízvilágot eredményezve.
A Panificio il Basilico kínálatában a magyar és az olasz konyha fúzionálódik, elkészítésénél pedig a szezonális, friss alapanyagokkal dolgozunk és mindig ínyencségekkel várjuk kedves vendégeinket.
Üdvözlettel, Bodnár Gábor Konyhafőnök, Panificio il Basilico
Ez a pékségünk a hét minden napján nyitva van, és mivel helyben tudunk sütni, a pulton gyakoriak a meleg pékáruk, különleges, ritkán elérhető péksüteményeink. A pékség és az étterem mellett kialakítottunk egy delikátesz sarkot, itt nemcsak minőségi termékek, hanem friss zöldség-gyümölcs is beszerezhető.
A recepteket többször lesütöm a saját konyhámban, kipróbálom a kis üzemünkben más körülmények között, a kenyereket, pékárukat másokkal is megkóstoltatom, majd a tapasztalatok alapján átdolgozom, kiegészítem őket. Így alakult ki és változik folyamatosan Szabi a pék és a Panificio il Basilico termékskálája, aminek minden tagja, legyen az kenyér, pékáru vagy pizza, szívből készül.