2016-ban egy barátom mutatta meg nekem ezt a varázslatos helyet, amelybe azonnal beleszerettem. Mindig az otthonos helyekben hittem, és itt a Bükkös patak partján, a régi vízimalom helyén ezt megtaláltam.Az épület és a nagy fedett terasz biztosítja a kellemes reggeli, a hangulatos ebéd vagy a meghitt vacsora környezetét.
Szeretném, hogy nálunk mindenki, minden napszakban megtalálja a kedvenc ízeit és az igazi olasz életérzést, a Dolce Vitát, édes életet.
A pékáruk és pizzák mellett éttermi kínálatunkban is meg szeretném mutatni, hogy a felhasznált alapanyagainkban eltökélten hiszek a termelőtől az asztalig koncepcióban, a legjobb hazai és olasz családi kisvállalkozásoktól szerezzük be alapanyagainkat.
Az ízvilágról, kínálatról, tálalásról határozott elképzeléseimelképzeléseim vannak, ehhez 2020 őszén teljesen átalakítottuk konyhánkat. Megújult konyhánkban várjuk vendégeinket.
Több mint 10 éve dolgozom a gasztronómiában, ebből az első négy évet külföldön töltöttem. Ez a tapasztalat adja az alapját annak a szemléletemnek, hogy az országok konyháit bátran összekapcsoljam a magyar ételekkel, egy izgalmas ízvilágot eredményezve.
A Panificio il Basilico kínálatában a magyar és az olasz konyha fúzionálódik, elkészítésénél pedig a szezonális, friss alapanyagokkal dolgozunk és mindig ínyencségekkel várjuk kedves vendégeinket.
Üdvözlettel,
Bodnár Gábor
Konyhafőnök, Panificio il Basilico
A vendéglátásban eltöltött 20 év alatt rengeteg tapasztalatot szereztem a pizzasütés terén.
Több neves budapesti olasz étteremben volt szerencsém fejleszteni a tudásom, ahol olasz és magyar pizzaséfektől egyaránt rengeteget tanultam.
2014-ben találkoztam Szabival, azóta közösen alkotunk a Panificioban. 2019 tavaszán pedig már együtt versenyeztünk a Campionato Mondiale Pizza versenyen Pármában Pizza Due kategóriában.
Üdvözlettel,
Gáspár Krisztián
Pizza Séf, Panificio il Basilico
Ez a pékségünk a hét minden napján nyitva van, és mivel helyben tudunk sütni, a pulton gyakoriak a meleg pékáruk, különleges, ritkán elérhető péksüteményeink. A pékség és az étterem mellett kialakítottunk egy delikátesz sarkot, itt nemcsak minőségi termékek, hanem friss zöldség-gyümölcs is beszerezhető.
A recepteket többször lesütöm a saját konyhámban, kipróbálom a kis üzemünkben más körülmények között, a kenyereket, pékárukat másokkal is megkóstoltatom, majd a tapasztalatok alapján átdolgozom, kiegészítem őket. Így alakult ki és változik folyamatosan Szabi a pék és a Panificio il Basilico termékskálája, aminek minden tagja, legyen az kenyér, pékáru vagy pizza, szívből készül.
2000 Szentendre, János utca 2.
(Ingyenes parkolás a János és Kovács László utcák kijelölt parkolóhelyein)
szentendre.panificio@gmail.com
+ 36-30-449 9280