Virágfánkjaink ugyanolyan szeretettel készítve, mint régen, a Nagyi konyhájában…
Nagymamám szalagos fánkjai után legközelebb inaséveimben Ausztriában találkoztam a fánkokkal.
Igaz ez nemcsak egy rövid találka volt, farsangi időszakban napi ötvenezer töltött fánkgombóc, Krapfen került ki a műhelyből. Ezek olasz barátja a bomboloni, amiket szintén folyamatosan készítettünk.
“Hazatérve az egyik farsangi időszakban ezeken nosztalgiáztam. A hagyományos szalagos fánkban
mindig keveselltem a tölteléket, a gombócos formákat sem éreztem hozzám közelállónak, de valami egyedit, mégis hagyományosat nagyon szerettem volna alkotni. Pár kísérlet után eljutottam addig a felismerésig, hogy a fánktésztát gombócolás után megfonva, a tésztával finoman bánva sütés után lesz egy kis kráter, amit meg lehet tölteni sós vagy édes töltelékkel. A folytatásnak ezután már csak a képzelet szab határt!
Így születtek meg a virágfánkok, amelyeket eleinte a piacon árultunk, de utána népszerűsége miatt külön üzletet nyitottunk neki a Pozsonyi utcában. Kínálatunk folyamatosan változik, a hagyományos lekváros fánktól kezdve a különleges édes-sós ízvariációkkal is szeretnénk kedveskedni Nektek!
“Az egyik legváratlanabb fordulat volt még számunkra is fánkozót nyitni 2019-ben, de mikor az ötlet megszületett, már mi sem volt természetesebb. Gasztrosörfőzdeként nemcsak mi fertőzzük söreinkkel a vendéglátóipart, magunk is csúnyán meg-megpecsételődhetünk partnereink minőségi portékáitól. Így megesik, hogy a rajongóból terjesztő lesz.
Szabi A Pék és a Bomboloni esetében ez történt. Épp a közös #PékSörön dolgoztunk Szabival, amikor megismertük olasz eredetű virágfánkját, a Bombolonit. A mennyei első találkozás nyomdokán kezdtük el a fánkokat magunk is készíteni, Szabi tréningezésével. Először sörcsapok mellől, az étteremben árultuk őket, majd villámgyorsan indokolttá vált a külön üzlet.” ZIP’S