Hozzávalók 1000 db-hoz
3,75kg érett kovász magot etetek
6,25 liter tejjel és
8,75kg BL80 búzaliszttel!
Kb. 7-8 óra érlelés után, hozzáadok
37,5 liter tejet
125db tojássárgáját
3,75 kg cukrot és
62,5 kg BL55 finomlisztet (búza!)
Bedagasztom, majd 20 perc pihentetés után, hozzá dagasztok
1,25kg sót, és
12,5kg vajat
A dagasztás után 30 percig pihentetem, majd a tésztát meghajtogatom.
További 30 perc pihentetés után, ismét meghajtogatom.
Egy óra elteltével, 125g-os gombócokat készítek és letakarva fél óráig pihentetem.
50kg házi füstölt kolbászt, húsdarálón ledarálok és 50 g-os gombócokat készítek belőle
A pihentetett tészta labdákba teszem és becsomagolom
A pihentetett tészta labdákba teszem és becsomagolom.
Egy tészta darabot 3mm-re nyújtok és egy snapszos pohárral kiszúrom a malacka orrát amit hegyes tárggyal kétszer megbökök és vízzel ragasztom fel. A szemhez szegfűszeget használtam de lehet bors is.
Füleket és farkat készítek amit ugyan csak ráragasztok.
Amikor elkészültem akkor felvert egész tojással lekentem. Konyhapulton egy-két órát kelesztem.
A sütőt 190 fokra, alsó-felső sütésre állítom. Amikor a malackák megkeltek, másodszor is letojásozom őket és mennek a sütőbe kb. 20 percre.