Quiche Receptem

Szabi a Pék

Hozzávalók a tésztához:

250g BL55 finomliszt

150g szobahőmérsékletű vaj kockázva

1db tojás

6g só (1 teáskanál)

Egy késhegynyi cukor

1 evőkanál hideg víz

-egy dagasztó tálba tettem a lisztet, sót, cukrot és elkevertem.

-hozzáadtam a vajat és a tojást és elkezdtem összedolgozni

-amikor morzsalékossá válik akkor hozzáadtam a hideg vizet és pár határozott mozdulattal bedagasztottam

-fóliába csomagolva ment a hűtőbe egy órára

-miután a tészta kihült, 2-3mm vastagra nyújtottam

-nekem 12cm-es formáim vannak,ennél 4-5 cm-el nagyobb kört szúrtam ki

-a sütőt 190 fokra melegítettem közben

-a tészta korongokat a formákba tettem és az oldalához nyomkodtam, majd a felül kilógó tésztát egy késsel levágtam

-villával megszurkáltam

-beletettem egy kivágott sütőpapírt és mivel nem volt sütőbabom, ezért sót raktam bele nehezéknek

-a 190 fokos sütőbe raktam 15 percre

-ez után kivettem a nehezéket és a sütőpapírt majd ezek nélkül további 5 percet sütöttem de már 175 fokra csökkentve a hőfokot

Az elősütött tészta hüvelyeket a formában hagyva félretettem amíg a tölteléket elkészítettem.

A töltelék ezen része a fontos:

3dl tejszin

3db tojássárgája

1db egész tojás

Csipet só és bors

-egy habverővel összedolgoztam

Ez a része pedig szabadon választott:

Nekem maradt sült csirkemellem amit vékonyan felcsíkoztam és a tészta hüvelyekbe szórtam. Adtam még hozzá koktélparadicsomot, póréhagymát és egy kevés reszelt füstölt sajtot.

-felöntöttem a tejszínes keverékkel

175 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöttem

-fokhagymás olivaolajjal locsoltam meg rukkolát amit tálalásnál ráhalmoztam

A tölteléknek csak a fantáziátok szab határt

A tészta befóliázva több napig is el van a hűtőben. A hüvelyeket is lesüthetitek előző nap és a felhasználás napján pedig betöltitek majd mehet a sütőbe.

Kellemes maradék élelmiszer mentést kívánok! Kovászcimbis üdvözlet, Szabi

Friss bejegyzések

A Kovász
Szabi a Pék
Húsvéti kalács
Szabi a Pék
Virágfánkjaink
Szabi a Pék
0
    0
    Kosár
    Üres a kosár